Cum scapi de eroarea 691 pe care o primesti cand accesezi netul

Sunday, April 29, 2012

Sunt mai multe motive pentru care primiti aceasta eroare, dar cel mai des se intampla sa fie introduse gresit user-ul si parola pe care le-ati primit de la ISP-ul vostru (Internet Service Provider).
  Ce e de facut in acest caz ?

1. Dati dublu-click pe conexiunea de internet

2.   Introduce-ti user-ul si parola furnizate de ISP in casutele corespunzatoare ( nu id-ul de messenger sau numele calculatorului :)  )

ATENTIE! : foarte multi dintre voi nu scriu corect user-ul sau parola; de ex: aveti user-ul BV111111 ; NU puneti spatiu intre litere si cifre, sau inainte ori dupa user si/sau parola;  de asemenea, nu confundati cifra zero " 0 " cu litera " o "

3.  Dupa ce ati introdus corect datele, aveti grija sa bifati "Save this user name... " pentru a nu fi nevoiti sa le scrieti de fiecare data, dupa care, bineinteles, "Connect"

4. Daca doriti sa dati doar dublu-click pe iconita, fara sa mai dati " Connect ", atunci apasati butonul " Properties "

5. Acum click pe tab-ul " Options " si debifati a 2-a casuta " Prompt for name and password... " si " Ok "

   Un alt motiv pentru care aveti aceasta eroare ar fi faptul ca user-ul ramane "agatat" pe o placa de retea si nu ii mai da voie sa se conecteze pe alta placa decat dupa un anumit interval de timp. Aceasta se poate intampla daca ati mutat cablu de internet dintr-o placa de retea in alta ( sau dintr-un calculator in altul ), fara sa deconectati mai intai conexiunea. Asadar, dati un click-dreapta pe iconita/conexiune si " Disconnect ", sau dublu-click pe iconita/conexiune si apasati butonul " Disconnect "

   Abia acum puteti muta cablul de internet pe alta placa sau calculator.

ATENTIE ! : Daca folositi un router si nu functioneaza internetul, trebuie sa vedeti mai intai daca e o problema cu router-ul, facand o proba cu cablul de semnal direct in calculator ( scoateti cablul care se afla in portul WAN al routerului si introduceti-l in placa de retea a calculatorului) ; daca primiti eroarea 691, inseamna ca user-ul a ramas "agatat" pe router si problema poate fi doar din router sau pe traseul de la router la calculator( eventual calculatorul nu se poate conecta la router ).

  Alte cauze pentru aceasta eroare ar fi schimbarea user-ului si/sau a parolei de catre ISP-ul vostru ( cel mai probabil aceasta se intampla cand va mutati in alta locatie fara sa renuntati la abonament ), sau user-ul si parola sunt folosite din alta locatie cu/fara stirea voastra. In acest caz contactati ISP-ul vostru pentru a inspecta problema si a va schimba, eventual, parola.

   Pentru motive de securitate e bine sa schimbati si dumneavoastra, din timp, parola ( ex: rcs&rds ), sau, cel putin, sa nu o aratati altor persoane.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP